Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zeytınyağlı Yaprak Sarması

Zeytınyağlı Yaprak Sarması
0
71

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
zeytinyagli-yaprak-sarmasi.jpg

Zeytınyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg salamura asma yaprağı
  • 1 limon
  • yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
İç Harcı İçin
  • 2 su bardağı pirinç
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı yeni bahar (İsteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı kadar sıcak su
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 yaprak taze nane
  • İsterseniz 1 kaşık domates salçası koyun (Ben zeytinyağlı yaprak sarmasına salça koymuyorum)
  • Şayet istek ederseniz 1 türk kahvesi fincanı kuşüzümü koyabilirsiniz bizimkiler sevmediği için ben koymadım.

Zeytınyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1.  Nişastasının gitmesi için pirinci sıcak tuzlu suda 10 dakika kadar ıslatın ve süzün.
  2. İnce ince doğradığınız  soğanı, zeytinyağını geniş bir tavaya koyup kavurun sonra pirinci ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Dolmalık fıstığı ek edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra şeker ve baharatları katın.
  4. Pirincin düzeyine gelecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu yaprağa nazaran ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Ocağın altını kapatıp kıyılmış maydanoz ve naneyi katıp karıştırın. Yarım saat dinlendirin.
  6. Salamura asma yaprağını akşamdan ıslayın. Fazla tuzunu almak için birkaç kez suyunu değiştirerek yarım saat ılık suda bekletin ve  sonra süzün.
  7. Bir adet asma yaprağını zıt olarak düz bir yere serin ve yaprağın üzerine iç harçtan koyun ve iki ucu yanlardan kapatarak sarın (Uçlarını hafif bastırarak kapatın)
  8. Yaprak ve iç harç bitene kadar sürece devam edin.
  9. Tencerenin tabanını  birkaç tane asma yaprağı ile kapatın ve sonra   sarmaları  tencereye dizin ve üzerine   dilimlenmiş limon yerleştirin ve zeytin yağ gezdirip üstüne bir kabak kapatıp üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.
  10. Evvel harlı sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Daha sonra servis tabağına dizip, ılık yahut soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,830Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt