Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane kuru soğan
- 1 kase pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağ
- Tuzu çıkmış bir miktar asma yaprak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 tane kesme şeker
- Çay kaşığının ucu ile tarçın
- 1 yemek kaşığı domates salçası ( Aslında zeytinyağlıya salça konulmaz ama biz beyaz sevmiyoruz ailece o yüzden salça koydum
- İnce kıyım maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytin yağı tencereye alınır.
- İnce kıyım doğranan soğanlar yağın üzerine alınıp güzelce kavrulur.
- Kesme şeker,salça,nar ekşisi konup biraz kavrulur.
- Yıkanıp süzülen pirinç konup birlikte kavrulucak. Tuzunu baharatlarını koyup çeviriyorum.
- Ben 1 su bardağı su koyup biraz pişirdim Çiğden içi sevmiyorum.
- Suyunu çekince maydanozumu koyup bir karıştırıp üzerini kapatıp dinlendiriyorum.
- Yapraklarımı akşamdan soğuk suya ıslattım.
- Sabah bir kaç su değiştirdim.
- İçimi pilav gibi dinlendirdim ????
- Yaprağımın bir ucuna bir tatlı kaşığı iç koyup kalem gibi sardım tencereye ister dik isterseniz düz dizin.
- Üzerine hizasına gelecek kadar su koyup üzerine yağ gezdirdim.(isteyen aralarına limon dilimi koyabilir.
- ????1 çay bardağına 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup karıştırdım.
- Yaprakların üzerine gezdirdim (yaprakların yeşil pişmesi için)ve üzerine tabak kapattım ağzını kapatıp pişirdim soğuk servis yaptım.