Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Salamura yaprak
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane kurusu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Maydanoz
- Dereotu
- Su ( sarmayı geçecek kadar )
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Üzerine limon dilimleri
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için soğan yemeklik doğranır, zeytinyağı eklenip kavrulur. Salça eklenip kavrulur yıkanmış suyu süzülmüş pirinç ve bulgurlar eklenir. Sıcak su eklenir ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Yıkanan maydanoz ve dereotu doğranır, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Yaprağı serip içine biraz iç gereçten koyup sarılır, tencereye sırayla dizilir.
- En son üzerine su, zeytinyağı eklenir limon dilimleri koyulur tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakılır.
- Kapağı kapalı halde 15 dk orta ateşte pişirilir, kaynayınca kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir ben 45 dakikada pişirdim. Tabi bu yaprağın cinsine nazaran değişebilir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.