Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı Yaprak Sarması
0
77

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Salamura yaprak
İç harcı için;
  • 2 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane kurusu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Maydanoz
  • Dereotu
Sosu için;
  • Su ( sarmayı geçecek kadar )
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Üzerine limon dilimleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı için soğan yemeklik doğranır, zeytinyağı eklenip kavrulur. Salça eklenip kavrulur yıkanmış suyu süzülmüş pirinç ve bulgurlar eklenir. Sıcak su eklenir ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  2. Yıkanan maydanoz ve dereotu doğranır, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  3. Yaprağı serip içine biraz iç gereçten koyup sarılır, tencereye sırayla dizilir.
  4. En son üzerine su, zeytinyağı eklenir limon dilimleri koyulur tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakılır.
  5. Kapağı kapalı halde 15 dk orta ateşte pişirilir, kaynayınca kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir ben 45 dakikada pişirdim. Tabi bu yaprağın cinsine nazaran değişebilir deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kilo Kilo Sipariş Aldığım Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler Asma yaprağı İç Harcı İçin; 3 adet soğan3 adet sarımsak rendesi3 yemek kaşığı karışık domates ve biber salçası3 su bardağı pirinç1 su bardağına yakın bulgur2.5 su bardağı sıcak su1 çay bardağı zeytinyağTuz Baharatlar; 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kg asma yaprağı (salamur)3 çay bardağı pirinçYarım çay bardağı bulgur3 adet büyük soğanYarım çay bardağı nar ekşisiYarım çay bardağı kuru yeşil soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Zeytinyağlı Taze Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller 1 kg taze asma yaprağı5 adet büyük uzunluk kuru soğan2 su bardağı pirinç1 su bardağı zeytinyağı1 su bardağı su1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı kuru nane1/4 (çeyrek) bağ maydonoz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Bayram Özel Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller 500 gram asma yaprağı İç harcı için: 3 tane orta uzunluk soğanTaze nane1 kaşık domates salçası2.5 su bardağı pirinçKimyon (yarım çay kaşığı)Yenibahar (yarım çay kaşığı)Karabiber (yarım çay kaşığı)Toz biber (yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Taze Yapraktan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kg taze asma yaprağı2 su bardağı pirinçYarım su bardağı bulgur4 adet soğan1 demet maydanoz4 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı biber salçası2 yemek kaşığı nane1 yemek kaşığı isot biberi1 çay kaşığı karabiberTuz2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt