
Zeytinyağlı Yer Elması Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kg yer elması
- 2 orta boy havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Aldığı kadar su
- Zeytinyağ
Zeytinyağlı Yer Elması Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle limon sıkılarak su dolu bir kaba konur.
- Yer elmalarını patates gibi soyup limonlu suyun içine doğrayalım. Böylece kararmayacaktır.
- Başka bir kaba havuçlarımızı yuvarlak doğrayıp hazırlayalım.
- Soğanımızı yemeklik doğrayıp tenceremize alalım üzerine zeytinyağlımızı koyalım.
- Pembeleşince sarımsak doğrayıp salça ekleyip kavuralım.
- Üzerine yer elması ve havuçlarımızı ilave edip bir tık kavuralım.
- Tuz ve en son sıcak su ekleyip 40dk pişirelim. (üzerinde köpük oluşursa lezzetini kaçırmaması için bir kalık yardımıyla aldıralım. ).
Kimi tariflerde şeker ilave edildiğini görebilirsiniz. Ancak yer elması zaten tatlı patatesi andırır. Ayrıca havuç da tatlıdır bu nedenle eklemenizi önermem.
Afiyetler olsun ????.
Zeytinyağlı Yer Elması Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı