bilgisayarci
FD Üye
Zeytinyağlı Yer Elması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg yer elması
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 adet küçük uzunluk havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kesme şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon
- Tuz
- Sıcak su
Zeytinyağlı Yer Elması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yer elmalarını güzelce yıkayalım. Kabuğunu soyalım. Patates üzere yemeklik doğrayalım.
- Soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayalım.
- Uygun bir tencereye biraz zeytinyağı dökelim.
- Soğan ve sarmısağı ekleyip biraz çevirelim.
- Şekeri de ek edelim.
- Havucu ve patatesi de ufak ufak doğrayalım.
- Tencereye ek edelim.
- Biraz da bu biçimde kavuralım.
- Yer elmalarını da ek edelim.
- Limon suyu ve tuzu da ek edip üzerine çıkmayacak formda sıcak su ekleyelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
Zeytinyağlı Yer Elması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı