teknolojiuzmani
FD Üye
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg yer elması
- 3 adet soğan
- 1 adet havuç
- Yarım kahve fincanı pirinç
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağından iki parmak eksik su
- Tuz
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- Bir tutam dereotu
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kg yer elmasının kabuklarını soyalım. Yıkayıp suyunu süzelim.
- Düdüklü tencereye 3 adet soğanı küp küp doğrayalım.
- 1 adet havucu dilimleyelim.
- 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım su bardağı zeytinyağı üzerine ekleyerek kavuralım.
- Soğanlar pembeleştiysen sonra yer elmalarını üzerine ekleyerek tüm malzemeleri karıştıralım.
- Üzerine yarım kahve fincanı pirinç 3 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağından iki parmak eksik suyumuzu ilave ederek düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
- Ocakta önce yüksek ateşte düdüğü çıkana kadar pişirelim.
- Düdüğü çıktıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra tenceremizin altını kapatalım.
- Düdüğü inince tenceremizi açalım ve yer elmasını servis tabağına alalım.
- Üzerine kıydığımız bir tutam dereotunu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.