Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı Yer Elması

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
zeytinyagli-yer-elmasi.jpg

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yer elması
  • 3 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım kahve fincanı pirinç
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik su
  • Tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tutam dereotu

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 1 kg yer elmasının kabuklarını soyalım. Yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Düdüklü tencereye 3 adet soğanı küp küp doğrayalım.
  3. 1 adet havucu dilimleyelim.
  4. 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım su bardağı zeytinyağı üzerine ekleyerek kavuralım.
  5. Soğanlar pembeleştiysen sonra yer elmalarını üzerine ekleyerek tüm malzemeleri karıştıralım.
  6. Üzerine yarım kahve fincanı pirinç 3 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağından iki parmak eksik suyumuzu ilave ederek düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
  7. Ocakta önce yüksek ateşte düdüğü çıkana kadar pişirelim.
  8. Düdüğü çıktıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra tenceremizin altını kapatalım.
  9. Düdüğü inince tenceremizi açalım ve yer elmasını servis tabağına alalım.
  10. Üzerine kıydığımız bir tutam dereotunu serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt