Zeytinyağlı Yerelması nasıl yapılır
Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı
Zeytinyağlı Yerelması icin gerekli malzemeler
1 kg yer elması
2 adet havuc
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 cay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 cay kaşığı tuz
imageszeytinyagliyerelmasitarifiresimli5ad40e108fa1c
Yapılışı:
Once yer elması, patates ve havucları soyup yıkayın Patates ve yer elmalarını buyukse ikiye bolun, limonlu suda bekletin Havucu halka halka doğrayın Ozel bir bıcağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak cıkarabilirsiniz Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin Orta ateşte havuclar yumuşayıncaya kadar pişirin Kapağı kapalı soğutarak servis yapın
Alıntı
Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı
Zeytinyağlı Yerelması icin gerekli malzemeler
1 kg yer elması
2 adet havuc
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 cay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 cay kaşığı tuz
imageszeytinyagliyerelmasitarifiresimli5ad40e108fa1c
Yapılışı:
Once yer elması, patates ve havucları soyup yıkayın Patates ve yer elmalarını buyukse ikiye bolun, limonlu suda bekletin Havucu halka halka doğrayın Ozel bir bıcağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak cıkarabilirsiniz Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin Orta ateşte havuclar yumuşayıncaya kadar pişirin Kapağı kapalı soğutarak servis yapın
Alıntı