Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zihinsel Engelli Öğrenciye Akran Şiddeti: Görüntülerle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Zihinsel Engelli Öğrenciye Akran Şiddeti: Görüntülerle İlgili Soruşturma Başlatıldı
0
107

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
s-52c5aad03a7b2135856b1612bf223913b48af22a.jpg

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, ortaokulda sınıftayken arkadaşları tarafından darp edilen zihinsel engelli C.Ö. (13), baygınlık geçirdi. Darp eden öğrenciler o anları cep telefonu kamerasıyla kaydedip, arkadaşlarına gönderdi. C.Ö'nün ailesinin şikayeti üzerine olayla ilgili isimli ve idari soruşturma başlatıldı.

Olay, 15 Şubat'ta ilçedeki ortaokulda meydana geldi. Argümana nazaran, 7'nci sınıfta okuyan A.Ş., öğlen ortasında zihinsel mahzuru bulunan C.Ö.'nün eğitim gördüğü sınıfa gitti. C.Ö., omzuna dokunduğu A.Ş.'ye 'nasılsın' diye sordu. Bu duruma sonlanan A.Ş., 'bana nasıl vurursun' diyerek, C.Ö.'yü darp etmeye başladı. A.Ş., M.O.A., B.L.A, H.B., B.K., ve H.B. isimli öğrenciler, yere düşen C.Ö.'nün kalkmasını engelledi. 

Sopayla vurdukları C.Ö.'nün bayılması üzerine kuşkulu öğrenciler, C.Ö.'yü sınıfta yerde sürükledi. B.K. ile M.O.A. ise C.Ö.'nün ayakkabılarını çıkardı. Darp olayını gerçekleştiren öğrenciler o anları cep telefonu kamerasıyla kaydedip, arkadaşlarına attı. Olayın akabinde psikolojisi bozulan C.Ö., okula gidemedi.

Okulda misyon yapan bir öğretmen, görüntüyü görünce polise giderek, durumu bildirdi. C.Ö. ile onu darp ettikleri öne sürülen A.Ş., M.O.A., B.L.A, H.B., B.K., ve H.B.'nin sözleri pedagog eşliğinde alındı. Öğrencilerden 4’ü  ifadelerinde mağdur C.Ö. ile şakalaştıklarını ileri sürdü.

GÖRÜNTÜLER RAHATSIZ EDİCİ OLABİLİR????

'Benimle dalga geçtiler'

C.Ö. ise tabirinde, 'A.Ş. bana vurdu ve yere düştüm. Ellerimden ve kollarımdan tutarak yerden kalkmamı engellediler. Ben yerdeyken bana gülerek ‘bayılmış’ diyerek dalga geçtiler. Hatta yerde de sürüklediler. B.K. ile M.O.A. bu ortada ayakkabılarımı çıkardılar. Ben yere niyet pantolonumun bel kısmı açılmıştı. M.O. süpürgenin sapıyla açılan kısma dokundu. Bu esnada sınıfta bulunan herkes bana güldü. Ben de bu sırada koktuğum için ağlamaya başladım, onlara mahzur olamadım. Görüntüyü kimin çektiğini göremedim. M.O.A., B.K.’ye görüntü çekmesini ve bu görüntüyü ortak iletileşme kümelerine atacaklarını söyledi. Ben yaşanan olayla ilgili beni yerde sürükleyen, benimle dalga geçen ve hakaret eden  A.Ş., M.O.A., B.L.A, H.B., B.K., ve H.B.’den şikayetçiyim” dedi.

İfadelerinin alınmasının akabinde olaya karıştığı ileri sürülen öğrencilerle ilgili, 'kasten yaralama', 'hakaret' ve 'kişisel bilgileri hukuka ters verme ya da ele geçirmek suçlamasıyla' Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Ayrıyeten hususla İlgili Bandırma İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğünün de inceleme başlattığı öğrenildi.

858,506Konular
983,040Mesajlar
33,109Kullanıcılar
Mp1984Son üye
Üst Alt