![zingil-tatlisi-7.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/04/zingil-tatlisi-7.jpg)
Zingil Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet instant maya
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı limon yahut portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- bir kaç damla limon
Zingil Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Evvel şerbet hazırlanır zira soğuk olması gerekiyor.
- Şeker ve su orta ara karıştırılarak kaynatılır, limon sıkılır ve soğumaya bırakılır. En az 2 saat soğusun.
- Un hariç tüm gereçler karıştırılır.
- Un denetimli bir formda eklenir. Cıvık kıvamlı bir karışım olması gerekiyor.
- Üstü kapatılır, 20 dk mayalandırılır.
- Kızgın yağa, kaşık yardımıyla dökülür, kızartılır.
- Kızaran pişiler, soğuk şerbete batırılarak tabağa alınır.
- Üzerine fıstık, ceviz serpiştirilerek servis edilir. (çok çabuk kızarıyor, dikkatli olmak lazım.)
- Ben fotoğraflardaki aparatı kullandım tavaya koymak için. Büyüklüğünü bununla yaparsanız daha kolay ayarlayabilirsiniz. ( ketçap plastik şişesi).
- İsterseniz mayalamadan da yapabilirsiniz.
- İnstant mayayı eklemeyin, öteki süreçleri tıpkı yaparak direkt kızartın.
- Şerbeti dolapta soğutabilirsiniz.
- Gereçleri yarı yarıya düşürerek ölçüsü azaltabilirsiniz daha az olmasını istiyorsanız.
- Mardin, Diyarbakır yöresine ilişkin bir tatlı.