Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zingil Tatlısı

Zingil Tatlısı
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zingil-tatlisi-7.jpg

Zingil Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet instant maya
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon yahut portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
Şerbet için;
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • bir kaç damla limon

Zingil Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Evvel şerbet hazırlanır zira soğuk olması gerekiyor.
  2. Şeker ve su orta ara karıştırılarak kaynatılır, limon sıkılır ve soğumaya bırakılır. En az 2 saat soğusun.
  3. Un hariç tüm gereçler karıştırılır.
  4. Un denetimli bir formda eklenir. Cıvık kıvamlı bir karışım olması gerekiyor.
  5. Üstü kapatılır, 20 dk mayalandırılır.
  6. Kızgın yağa, kaşık yardımıyla dökülür, kızartılır.
  7. Kızaran pişiler, soğuk şerbete batırılarak tabağa alınır.
  8. Üzerine fıstık, ceviz serpiştirilerek servis edilir. (çok çabuk kızarıyor, dikkatli olmak lazım.)
  9. Ben fotoğraflardaki aparatı kullandım tavaya koymak için. Büyüklüğünü bununla yaparsanız daha kolay ayarlayabilirsiniz. ( ketçap plastik şişesi).
  10. İsterseniz mayalamadan da yapabilirsiniz.
  11. İnstant mayayı eklemeyin, öteki süreçleri tıpkı yaparak direkt kızartın.
  12. Şerbeti dolapta soğutabilirsiniz.
  13. Gereçleri yarı yarıya düşürerek ölçüsü azaltabilirsiniz daha az olmasını istiyorsanız.
  14. Mardin, Diyarbakır yöresine ilişkin bir tatlı.
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt