Zirva Tarifi
Resimli Zirva Tarifi
ZİRVA
Malzemeler
500 gr kuzu eti
200 gr badem
1 kucuk salkım uzum
100 ml bal
5 hurma
10 kuru kayısı
2 incir
1,5 yemek kaşığı nişasta
3 kara erik
Haşhaş tohumu
Safran
Tuz
imageszirvatarifiresimli5ad3f25a2edde
Yapılışı
Etleri kucuk kuşbaşı kesin, 3 yemek kaşığı su ilave edip ateşin uzerine yerleştirin Etlerin rengi değişince yarım su bardağı su ilave edin Piştikten sonra tuzunu ekleyin Isıtılmış balı, soyulmuş ve az haşlanmış bademi, ince doğranmış, az haşlanmış kayısıyı, soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılmış uzumu, doğranmış hurmayı, soyulmuş erik ve safranı, nişastayla beraber ete katın ve yoğunlaşıncaya kadar ateşin ustunde karıştırın Ateşten alıp uzerine haşhaş tohumu serpin Servis yapmadan once dinlendirin
Resimli Zirva Tarifi
ZİRVA
Malzemeler
500 gr kuzu eti
200 gr badem
1 kucuk salkım uzum
100 ml bal
5 hurma
10 kuru kayısı
2 incir
1,5 yemek kaşığı nişasta
3 kara erik
Haşhaş tohumu
Safran
Tuz
imageszirvatarifiresimli5ad3f25a2edde
Yapılışı
Etleri kucuk kuşbaşı kesin, 3 yemek kaşığı su ilave edip ateşin uzerine yerleştirin Etlerin rengi değişince yarım su bardağı su ilave edin Piştikten sonra tuzunu ekleyin Isıtılmış balı, soyulmuş ve az haşlanmış bademi, ince doğranmış, az haşlanmış kayısıyı, soyulmuş ve cekirdekleri cıkarılmış uzumu, doğranmış hurmayı, soyulmuş erik ve safranı, nişastayla beraber ete katın ve yoğunlaşıncaya kadar ateşin ustunde karıştırın Ateşten alıp uzerine haşhaş tohumu serpin Servis yapmadan once dinlendirin