Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı

Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı
0
96

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
ziyafet-sofralariniz-icin-efsane-lezzet-ozbek-pilavi.jpg

Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 tane (büyük boy) tavuk göğüs
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Köri
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi (isteğe bağlı ben kullandım çok lezzet katıyor)
  • 1.5 su bardağı yasemin pirinçi

Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel uygun bir tasa pirinçi ekleyip üzerine sıcak su döküyoruz ve üzerine tuz serpiyoruz.
  2. Soğanları, havuçları, domatesleri ve tavuğu küp küp doğuyoruz akabinde soğanları tavada sıvı yağla kavuruyoruz.
  3. Kavrulduktan sonra havuç bezelye ve tavukları ek edip tavukların rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
  4. Üstüne doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyip az daha kavuruyoruz.
  5. Baharatlarını ekliyoruz. Kavurma sürecinin akabinde 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
  6. Baştan beri beklettiğimiz tuzlu sudaki pirinçimizi süzgeçte düzgünce yıkatıyoruz.
  7. Kavurduğumuz harcın üstüne pirinçi ekliyoruz ve bu esnada asla karıştırmıyoruz pirinç harcın üstünü büsbütün örtmesi gerek.
  8. Pirinçlerin üstüne geçene kadar su ek ediyoruz.
  9. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ortada denetim etmeyi unutmayın şayet pirinçe su gerekirse ek ilave edebilirisiniz.
  10. Pilav piştikten sonra bi bezle sarıp yarım saat dinlendirirseniz pilav daha düzgün çıkıyor.
  11. En son bir sunum tabağına zıt çevirin.
Afiyet olsun(takip etmeyi unutmayın yeni tarifler paylaşmaya devam edeceğim).
 

Similar threads

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kiloya yakın kuşbaşı et1,5 su bardağı pirinç1 tane büyük soğan2 diş sarımsak2 tane büyük havuç30 gr kadar tereyağı4-5 yemek kaşığı zeytinyağTuz, karabiber isteğe nazaran kimyon Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler Sıvı yağ2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim)Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir1 adet soğan3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor)1 tatlı kaşığı salçaTuz3,5 su bardağı su Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardak pilavlık pirinç1 adet soğan500 gr kuşbaşı etSıvı yağ2 adet havuç1 su bardağı nohut1 baş sarımsakTuz Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirinci önceden yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvı yağ koyup soğanları ay şeklinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 250 gram kuşbaşı yahut kavurma2 orta uzunluk havuç1 tane küçük uzunluk soğan1 su bardağı pirinç2 su bardağı sıcak suYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıTuz ve karabiber Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı Sıvı yağ ile soğanı kavuruyoruz. Kavurmayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Özbek Pilavı ( Tek Başına Bir Yemek) (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 250 gram kuşbaşı et2 adet büyük uzunluk havuç2 adet orta uzunluk soğan1 çay bardağı zeytinyağı2 su bardağı pirinçSıcak su1 çay kaşığı karabiber1, 5 tatlı kaşığı tuzKimyon1-2 baş sarımsak (en son) Özbek Pilavı ( Tek Başına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,496Konular
982,158Mesajlar
30,098Kullanıcılar
turker03Son üye
Üst Alt