Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane (büyük boy) tavuk göğüs
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Köri
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi (isteğe bağlı ben kullandım çok lezzet katıyor)
- 1.5 su bardağı yasemin pirinçi
Ziyafet Sofralarınız İçin Efsane Lezzet Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel uygun bir tasa pirinçi ekleyip üzerine sıcak su döküyoruz ve üzerine tuz serpiyoruz.
- Soğanları, havuçları, domatesleri ve tavuğu küp küp doğuyoruz akabinde soğanları tavada sıvı yağla kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra havuç bezelye ve tavukları ek edip tavukların rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
- Üstüne doğradığımız domatesleri ve salçayı ekleyip az daha kavuruyoruz.
- Baharatlarını ekliyoruz. Kavurma sürecinin akabinde 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz.
- Baştan beri beklettiğimiz tuzlu sudaki pirinçimizi süzgeçte düzgünce yıkatıyoruz.
- Kavurduğumuz harcın üstüne pirinçi ekliyoruz ve bu esnada asla karıştırmıyoruz pirinç harcın üstünü büsbütün örtmesi gerek.
- Pirinçlerin üstüne geçene kadar su ek ediyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz ortada denetim etmeyi unutmayın şayet pirinçe su gerekirse ek ilave edebilirisiniz.
- Pilav piştikten sonra bi bezle sarıp yarım saat dinlendirirseniz pilav daha düzgün çıkıyor.
- En son bir sunum tabağına zıt çevirin.