Zürafa Kek Tanımı İçin Gereçler
Beyaz kısmı için;
- 5 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 5 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı kakao
Zürafa Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Farklı başka kaplara yumurtanın sarısı ve beyazını alalım yumurtanın beyazını mikser yardımıyla güzelce kreme kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine şekeri ve vanilya ek edin bir tahta kaşıkla ile karıştırın.
- Akabinde süt sıvı yağ ek edin karıştırın.
- Daha sonra un hindistan cevizi ve kabartma tozunu ek edin karıştırın kenara alın.
- Sarı kısım için yumurtanın üzerine şeker zerdeçal ve vanilya ek edin yeterlice çırpın üzerine süt sıvı yağ ek edin karıştırın ve.
- Akabinde un ve kabartma tozunu ek edin karıştırın.
- Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp evvel beyazı bir ölçü dökün akabinde bir ölçü kakao üzerine bir süzgeç yardımıyla üzerini büsbütün kapatacak formda eleyin.
- Akabinde sarı malzemeyi bir ölçü dökün.
- Tekrar kakao her tarafına eleyin.
- Tekrar beyazı dökün.
- Tekrar kakao dökün akabinde tekrar sarı materyalden dökün.
- Evvelden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis yapın afiyet olsun .