teknolojiuzmani
FD Üye
15 Dakikada Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 200 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı yahut margarin
15 Dakikada Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavamızın içerisine sıvı yağ ve kıymamızı alarak suyunu salana kadar pişirelim ve soğanları ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Diğer taraftan sosu için gerekli olan materyalleri derince kasede çırpalım.
- İlk yufkamızı sererek sosunu sürelim ,diğer yufkayı üzerine serelim .
- Toplam 5 adet yufka kullanalım.
- 5. Yufkaya sos sürülmeyecek.
- Yufkamızı enine harcını koyarak eninden başlayarak uzunlamasına sararak”u” biçimini verelim.
- Diğer yufkalara da birebir süreci uygulayalım( sosu artırarak dilerseniz peynirlide yapabilirsiniz)
- Tepsiye dizmiş olduğumuz böreklere kalan sosumuzu sürerek 190° derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.