3 Ay Bayatlamayan Gerçek Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağ yahut margarin(oda ısısında yumuşamış olsun)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı badem tozu (olmasada olur)
- 4 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket sütlü yahut bitter çikolata
- Beyaz çikolata
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı tozu
3 Ay Bayatlamayan Gerçek Pastane Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyal mikser ile karıştırılır.
- Un azar azar ve denetimli bir biçimde eklenip karıştırılır.
- Hamurun kıvamı cıvık olarak.
- Ben form verirken bez sıkma torbası ve tırtıklı duy kullandım. Siz dilediğiniz hali verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Evvelden ısıtılmış 170 derecede üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
- Benim fırınımda tam 15 dakikada pişti.
- Büsbütün soğumasını beklemeden kurabiyeleri yerinden oynatmayın dağılır.
- Bu ortada çikolatayı benmari yolu eritin.
- Büsbütün soğuyan kurabiyelerin ucunu evvel çikolataya daha sonra hindistan cevizine bulayıp buzdolabına kaldırın .
- 5-10 dakika çikolatanın donmasını bekleyin.
- Dilerseniz benim yaptığım üzere beyaz çikolata ile süsleyip servis yapabilirsiniz ????.