3 Yufkayla 2 Tava Kol Böreği(Fırınsız Ve Pratik) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet el açması yufka
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurta
- Maydanozlu peynir
- 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı
3 Yufkayla 2 Tava Kol Böreği(Fırınsız Ve Pratik) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sosumuz için gerecin hepsini derin bir kaba koyup çırpıcıyla yeterlice karıştıralım.
- Peynirimize incecik doğradığımız maydanozu koyup karıştıralım. Tavamıza yumuşak tereyağını sürelim.
- Yufkalarımızı üst üste tezgaha açalım tam ortadan keserek bölelim 6 modül yufkamız oldu, bir kesimini tezgaha açıp çokça her yerine sostan sürelim.
- Uzun düz kenarına peynir koyup 2 kenarı hafif katlayarak incecik rulo yapalım fotoğraflarda göreceksiniz.
- Yaptığımız rulo yufkayı kendi etrafında gül böreği üzere sarıp tavanın ortasına koyalım, öbür 2 parçayı da tıpkı biçimde yaparak böreğimizin etrafına dolayalım.
- 1, 5 yufkadan tavamız doldu, üzerine 2-3 kaşık sos gezdirip ocağın büyük gözüne koyalım.
- 1 dakika kadar tavayı sallayarak böreğimizin tavaya yapışmamasını sağlayalım.
- Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım 10 dk. Sonra kapakla zıt düz edip 2 taraflı hoş pişirelim.
- Biz bu ortada kalan yufkamızı tıpkı biçimde hazır edelim. Pişen böreğimizi tavadan alıp, tıpkı tavaya hazırladığımız 2 nci böreği koyarak pişirelim.
- Böreğimiz kusursuz oldu kullandığım tava 25 cm. lik isterseniz 2 yufkayla biraz daha büyük tavada yapabilirsiniz.