elektronikci
FD Üye
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (pakistan pirinçi)
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 büyük boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 bardak sıcak su
- 25 gram kabuksuz badem yada yer fıstığı
Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçi tuzlu ılık suyun içinde bir saat dinlendirin suyunu süzdürün.
- Sonrasında 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu etini tencereye alıp karıştırın kavurun.
- Kavurduktan sonra etlerin üzerini hafif geçecek kadar su ilavesi yapın. Bu şekilde suyunu çekip, etler yumuşayana kadar pişirin. (düdüklüde de yapılabilir).
- Etler pişip yumuşadıktan sonra da üzerine biraz tuz ve tereyağı ilavesi yapın.
- Havucun kabuğunu soyun ve uzun ince şeritler şeklinde julyen olarak kesin.
- Kuru soğanı ince ince doğrayın.
- Sarımsağı da önce ezin ve ince ince doğrayın.
- Geniş bir tencereye bir çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın soğan ve sarımsağı ekleyin.
- Sarımsak ve soğanı kavurun ve havuçları ve fıstıkları ilave edin.
- Havuçlar hafif yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Eti ekleyin.
- Karabiber ve zerdeçal ekleyin. (orjinal de zerdeçal yok renk vermesi için eklenebilir)
- Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca pirinçleri salın.
- 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika kısık ateşte pişirin.
- Üzerine kağıt havlu ile kapatıp sarıp sarmalayarak demlendirin. (30 dakika).
- Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın afiyet olsun.
- Fıstıkları teflon tavada kavurup en sonda üzerine serebilirsiniz. Fıstık badem göre daha ekonomik olduğu için fıstık kullanılmıştır.