Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Acem Pilavı

Acem Pilavı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
acem-pilavi.jpg

Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (pakistan pirinçi)
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 bardak sıcak su
  • 25 gram kabuksuz badem yada yer fıstığı

Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçi tuzlu ılık suyun içinde bir saat dinlendirin suyunu süzdürün.
  2. Sonrasında 500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu etini tencereye alıp karıştırın kavurun.
  3. Kavurduktan sonra etlerin üzerini hafif geçecek kadar su ilavesi yapın. Bu şekilde suyunu çekip, etler yumuşayana kadar pişirin. (düdüklüde de yapılabilir).
  4. Etler pişip yumuşadıktan sonra da üzerine biraz tuz ve tereyağı ilavesi yapın.
  5. Havucun kabuğunu soyun ve uzun ince şeritler şeklinde julyen olarak kesin.
  6. Kuru soğanı ince ince doğrayın.
  7. Sarımsağı da önce ezin ve ince ince doğrayın.
  8. Geniş bir tencereye bir çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın soğan ve sarımsağı ekleyin.
  9. Sarımsak ve soğanı kavurun ve havuçları ve fıstıkları ilave edin.
  10. Havuçlar hafif yumuşayıncaya dek pişirmeye devam edin. Eti ekleyin.
  11. Karabiber ve zerdeçal ekleyin. (orjinal de zerdeçal yok renk vermesi için eklenebilir)
  12. Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  13. Kaynamaya başlayınca pirinçleri salın.
  14. 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  15. Üzerine kağıt havlu ile kapatıp sarıp sarmalayarak demlendirin. (30 dakika).
  16. Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın afiyet olsun.
  17. Fıstıkları teflon tavada kavurup en sonda üzerine serebilirsiniz. Fıstık badem göre daha ekonomik olduğu için fıstık kullanılmıştır.
Acem Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Acem Pilavı Tarifi Acem Pilavı nasıl yapılır Acem Pilavı Malzemeler 3 yemek kaşığı margarin 500 gram kuzu eti 2 su bardağı pirinc 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet taze soğan 1 su bardağı bezelye 3 su bardağı et suyu Tuz karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Acem Pilavı (videolu) Tarifi İcin Malzemeler *100150 gram kuşbaşı et (et miktarı isteğe gore ayarlanabilir ben goz kararı koyuyorum) *23 adet havuc *1 kase pirinc *1 adet buyuk boy soğan *tuz *sıvı yağ (tercihim zeytin yağı) *birkac damla limon suyu Acem Pilavı (videolu) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı1 adet soğan2 adet havuç1.5 su bardağı pirinç1.5 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiberSıvı yağ Acem Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pirinci yıkayıp süzgece alalım. Daha sonra eti suyunu salıp çekene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Acem Pilavı Acem Pilavı Resimli Tarifi Acem Plavı Nedir Acem Plavı Safran ve zencefil ile yapılan İran usulu bir pilav ceşididir Acem plavının tarifi aşağıdadır Acem Plavı Yapılışı Malzemeler 3 yemek kaşığı margarin 500 gram kuzu eti 2 su bardağı pirinc 1 adet kuru soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Acem Pilavı Tarifi Acem Pilavı nasıl yapılır Acem Pilavı Malzemeler 3 yemek kaşığı margarin 500 gram kuzu eti 2 su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet taze soğan 1 su bardağı bezelye 3 su bardağı et suyu Tuzlu karabiber Acem Pilavı Yapılışı ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt