Acem Pilavı
Acem Pilavı Resimli Tarifi
Acem Plavı Nedir
Acem Plavı Safran ve zencefil ile yapılan İran usulu bir pilav ceşididir Acem plavının tarifi aşağıdadır
Acem Plavı Yapılışı
Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinc
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz karabiber
imagesacemplavinedir5ad4037168823
Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohutu ayrı ayrı haşlayın Tavuğun etlerini didin Bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişirinBir tencereye sırayla et uzerine nohut, uzerine haşlanmış rende havuc, onun uzerine de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyun Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin
Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dokun En uste de tereyağı koyun Tencerenin kapağını kapayın Pilav pişene kadar (1 saat) ateşte bırakın Tencerenin uzerine tabak kapayıp ters cevirin ve servis yapın
Acem Pilavı Resimli Tarifi
Acem Plavı Nedir
Acem Plavı Safran ve zencefil ile yapılan İran usulu bir pilav ceşididir Acem plavının tarifi aşağıdadır
Acem Plavı Yapılışı
Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinc
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Tuz karabiber
imagesacemplavinedir5ad4037168823
Tavuk ve bir gece evvel ıslatılan nohutu ayrı ayrı haşlayın Tavuğun etlerini didin Bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşinceye kadar pişirinBir tencereye sırayla et uzerine nohut, uzerine haşlanmış rende havuc, onun uzerine de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyun Tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin
Tencerenin kenarından sıcak tavuk suyu dokun En uste de tereyağı koyun Tencerenin kapağını kapayın Pilav pişene kadar (1 saat) ateşte bırakın Tencerenin uzerine tabak kapayıp ters cevirin ve servis yapın