Acı Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller
Yarım kiloluk kavanoz için
- Acı biber
- 1 fincan sirke
- 1 .5 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı şeker tozu
- 3 modül limon tuzu
- Sarımsak
Acı Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri yıkayıp güzelce kavanozlara sıkı bir halde dolduruyoruz. Ortalarına istenilen ölçüde sarımsak koyuyoruz.
- Akabinde şeker, kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi döküyoruz. Ben iki kavanozu sıcak su koyup ağzını sıkıca kapattım.
- Başka iki kavanozu da olağan musluk suyu koyup kapattım. İki formda de olur.
- Karanlık ve serin yerde 10 gün bekledikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet bal şifa olsun