Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Acı Biber Turşusu

Acı Biber Turşusu
0
28

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
aci-biber-tursusu.jpg

Acı Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller

Yarım kiloluk kavanoz için
  • Acı biber
  • 1 fincan sirke
  • 1 .5 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker tozu
  • 3 modül limon tuzu
  • Sarımsak

Acı Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Biberleri yıkayıp güzelce kavanozlara sıkı bir halde dolduruyoruz. Ortalarına istenilen ölçüde sarımsak koyuyoruz.
  2. Akabinde şeker, kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi döküyoruz. Ben iki kavanozu sıcak su koyup ağzını sıkıca kapattım.
  3. Başka iki kavanozu da olağan musluk suyu koyup kapattım. İki formda de olur.
  4. Karanlık ve serin yerde 10 gün bekledikten sonra yiyebilirsiniz. Afiyet bal şifa olsun ❤️

Similar threads

Tombul Acı Biber Turşusu (Cin Biber Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tombul acı biber (cin biber de olur)250 gram sarımsak2 yemek kaşığı kaya tuzu1 su bardağı sirke1 tatlı kaşığı toz şeker1-1,5 yemek kaşığı limon tuzu Tombul Acı Biber Turşusu (Cin Biber Turşusu) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Dolmalık Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo dolmalık minik biberYarım kilo havuçYarım kilo beyaz lahanaYarım demet maydanoz1 kelle sarımsak2 litrelik kavanoz2 yemek kaşığı kaya tuzu2 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı limon tuzu1 su bardağı sirke (Ben ev yapımı sirke kullandım)2 adet acı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller 1 kilo acı biber1 su bardağından az eksik sirke4 yemek kaşığı kaya tuzu1 yemek kaşığı limon tuzu5 su bardağı su1 yemek kaşığı nohut6 diş sarımsak Biber Turşusu Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle herkese merhaba. Birinci evvel biberleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Jalepeno Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo jalepeno biberi Fotoğraftaki herbir kavanoz için; 1 çay bardağından 1 parmak eksik üzüm sirkesi1 küçük avuç nohut5-6 diş sarımsak1 dilim limonYarım tatlı kaşığı limon tuzu1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı sofra tuzuKaynar su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Pancarlı Kırmızı Soğan Turşusu (Buda Benden Olsun Bir Günde Hazır) Tarifi İçin Malzemeler 6-7 adet kırmızı kuru soğan6 diş sarımsak10 tane acı top biber1 orta boy pancar1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu1 çay bardağı sirke, hangi olursa1 çay kaşığı limon tuzu Pancarlı Kırmızı Soğan Turşusu (Buda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt