
Pancarlı Kırmızı Soğan Turşusu (Buda Benden Olsun Bir Günde Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet kırmızı kuru soğan
- 6 diş sarımsak
- 10 tane acı top biber
- 1 orta boy pancar
- 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
- 1 çay bardağı sirke, hangi olursa
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Pancarlı Kırmızı Soğan Turşusu (Buda Benden Olsun Bir Günde Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu aralar favori olan soğan turşusunu pratik hanım farkıyla denemenizi tavsiye ederim ????
- Soğanların kabuklarını soyup, çok ince olmayacak şekilde, halka veya yarım halka olarak doğruyoruz.
- Kavanozun dibine 2 diş ikiye bölünmüş sarımsak, çizik atılmış( acısı çıksın diye) birkaç top biber ve soyulup küçük küçük doğranmış iki dilim kadar pancar,.
- Sırasıyla, doğradığımız soğan, tekrar, sarımsak, biber pancar.
- Kavanoz dolana kadar devam edip, üzerini sarımsak ve pancarla bitiriyoruz.
- Tuz, limon tuzu, ve sirkeyi koyup, üzerine kaynar suyu döküyoruz.
- Kaynattığımız yeni kapağı sıcak sıcak kavanoza, iki tur sola, sonra sağa doğru çeviriyoruz.
- Kavanozu ters çevirerek, bir kaç saat bekleyip düzeltiyoruz, bir günde hazır turşumuz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.