
Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler
Lavaş için
- 500 gr un
- 10 gr yaş maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
- Üzerine yoğurt yumurta sarısı
- 400 gr dana kıyma
- 300 gr yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 adet sivri birber acı kullandım ben
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber pulbiber
Adana Kebap Tanımı Yapılışı
- Evvel hamurumuzu yoğurup mayalamaya alıyoruz.
- Sonra kebabımızı hazırlamaya başlıyoruz.
- Kıymayı derin bir kaba alıyoruz.
- Soğan biber maydanoz robottan geçirip salçasını ve baharatını ek ederek düzgünce yoğurup buz dolabında bir 15 -20 dkk beklemeye alıyoruz.
- Bu ortada lavaşları elimizle açıp pizza makinasında pişiriyoruz.
- Üzerine yumurta yoğurt sürüyoruz.
- Ekmekleri pişirdikten sonra pizza makinasında pişirdim ben adana kebabı da çok hoş oldu kıymamıza güzelce hal verip tepsiye yerleştirdim.
- Yaklaşık 10 dkk pişti şayet sizde pizza makinası yoksa fırınınızda da pişirebilirsiniz afiyet olsun ????.