Adana Kebap Tanımı İçin Gereçler
Lavaş için
- 500 gr un
- 10 gr yaş maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- Ilık su
- Üzerine yoğurt yumurta sarısı
- 400 gr dana kıyma
- 300 gr yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 adet sivri birber acı kullandım ben
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber pulbiber
Adana Kebap Tanımı Yapılışı
- Evvel hamurumuzu yoğurup mayalamaya alıyoruz.
- Sonra kebabımızı hazırlamaya başlıyoruz.
- Kıymayı derin bir kaba alıyoruz.
- Soğan biber maydanoz robottan geçirip salçasını ve baharatını ek ederek düzgünce yoğurup buz dolabında bir 15 -20 dkk beklemeye alıyoruz.
- Bu ortada lavaşları elimizle açıp pizza makinasında pişiriyoruz.
- Üzerine yumurta yoğurt sürüyoruz.
- Ekmekleri pişirdikten sonra pizza makinasında pişirdim ben adana kebabı da çok hoş oldu kıymamıza güzelce hal verip tepsiye yerleştirdim.
- Yaklaşık 10 dkk pişti şayet sizde pizza makinası yoksa fırınınızda da pişirebilirsiniz afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.