teknolojiuzmani
FD Üye

Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana kıyma
- Yarım kg (Yağlı) kuzu kıyma
- 2 kırmızı kapya biberi
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tatlı toz biber
Adana Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberleri ince ince doğruyoruz ve kıymanın içine ekliyoruz.
- Baharatları ilave ederek güzelce yoğuruyoruz.
- Yoğurduktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.
- Ardından dinlenmiş olan kıymaları sislere diziyoruz avuç içine sığacak kadar kıyma alıyoruz elimize ve çok yavaş bir şekilde kıymayı yukardan aşağa doğru uzatıyoruz. Bu esnada elinizi hafif ıslayabiliriniz yavaş yavaş şişe yedirmeniz gerekiyor kıymaları yoksa daha sonra ateşte dökülebilir.
- Kıymayı şişe uzattıktan sonra yukardan aşağa doğru baş parmağınızla bastırarak aşağa doğru adana görünümü verin.
- Şişlere dizdikten sonra buzdolabında bekletirseniz pişirirken zorluk çekmezsiniz.