Agızda Dağılan Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- Alabildiği kadar un
Agızda Dağılan Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri bir kapta karıştırıp yeterlice yoğuralım.
- Unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yuvarlak hal vererek üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 200 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun