
Ahududulu Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı kenton ahududulu küpler
- 1 paket vanilya
- 10 adet silikon kalıbı
- 1 paket dr oetker orman meyveli krem şanti 75gr
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı perıpella krokantlı fındıklı krema
Ahududulu Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin kesenin içine toz kremşantiyi sütü ilave edin ve birlikte şanti koyu kıvama gelene kadar yüksek devirde mikserle çırpın.
- Ardından içine fındıklı kremayı ve hindistan cevizini ekleyip tekrar kısık devirde mikserle hafifçe çırparak karıştırın ve buzdolabından soğutmaya bırakın.
- Ardından tencerenin içine sütü ,toz şekeri ,unu ,nişastayı ,irmiği, vanilyayı,ahududulu küpleri bırakıp birlikte tel çırpıcı ile karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvama gelene kadar pişirin.
- Ardından suyla ıslatılmış silikon kalıplara tatlımızı bırakalım .
- Ardından tatlımız ılık hale gelince buzdolabından mümkünse bir gece beklettikten sonra silikon kalıplardan çıkarıp servis tabağına bırakın.
- Ardından üzerine hazırlamış olduğumuz kremşantiyle süsleyelim.