Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası

Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
alman-usulu-bal-kabagi-corbasi.jpg

Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük hokkaido kabağı (1-1,5 kilo)
  • 1 adet büyük patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet zencefil (baş parmak kadar)
  • 1 adet küp sebze bulyon veya 1 talı kaşığı vegeta tozu (sebze çeşni)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 100 ml süt veya krema
  • Yaklaşık 2 litre sıcak su (aslında koyu katı kıvamı ama siz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz benim gibi)

Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hokkaido kabağın çekirdeği çıkarılır ve küp şeklinde doğranır (hokkaido kabak soyulmaya gerek yok).
  2. Tüm sebzeleri güzelce yıkayın zencefil, patates, havuç ve soğan kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
  3. İlk öncelikle zencefil ve soğanı önceden sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavurun.
  4. Sıvı yağı orta ateşte tencereye alın ısındıktan sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve zencefil, havuç, patatesi, bal kabakları ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
  5. Ardından suyu, bulyonu ve baharatların ilavesini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişirin.
  6. Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alıp pişirmeye devam edin.
  7. Bir iki dakika kaynadıktan sonra son aşamada, süt eklenir ve ateşten alınır.
  8. Ben ek olarak 1 adet limon suyu ekliyorum böylelikle lezzeti ikiye katlanıyor ☺️.
Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt