bilgisayarci
FD Üye

Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük hokkaido kabağı (1-1,5 kilo)
- 1 adet büyük patates
- 1-2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet zencefil (baş parmak kadar)
- 1 adet küp sebze bulyon veya 1 talı kaşığı vegeta tozu (sebze çeşni)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 100 ml süt veya krema
- Yaklaşık 2 litre sıcak su (aslında koyu katı kıvamı ama siz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz benim gibi)
Alman Usülü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hokkaido kabağın çekirdeği çıkarılır ve küp şeklinde doğranır (hokkaido kabak soyulmaya gerek yok).
- Tüm sebzeleri güzelce yıkayın zencefil, patates, havuç ve soğan kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
- İlk öncelikle zencefil ve soğanı önceden sıvı yağ koyduğumuz tencerede kavurun.
- Sıvı yağı orta ateşte tencereye alın ısındıktan sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve zencefil, havuç, patatesi, bal kabakları ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
- Ardından suyu, bulyonu ve baharatların ilavesini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişirin.
- Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alıp pişirmeye devam edin.
- Bir iki dakika kaynadıktan sonra son aşamada, süt eklenir ve ateşten alınır.
- Ben ek olarak 1 adet limon suyu ekliyorum böylelikle lezzeti ikiye katlanıyor
.