Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Antep Usulü Karışık Turşu

Antep Usulü Karışık Turşu
0
53

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
antep-usulu-karisik-tursu.jpg

Antep Tarzı Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg kornişon salatalık
  • 700 gr turşuluk ince kabuklu biber
  • 250 gr küçüklerin den havuç
  • 1.200 litre üzüm sirkesi
  • 1 litre kaynayıp soğumuş su
  • 10 dış iri sarımsak
  • 1 çay bardağı iri tuz
  • 1 olağan aspirin
  • 5 litrelik cam kavanoz

Antep Yöntemi Karışık Turşu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sebzelerimizi güzelce yıkayıp süzüyoruz. Biberleri ucundan çentiyoruz, salatalıkları iğneyle deliyoruz.
  2. Havuçları soyup istersek doğrayarak yada ikiye bölerek kavonoza karışık olacak halde yerleştiriyoruz.
  3. Sirke ve suyu karıştırıp içine ezdiğimiz sarımsakları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sirkeyi fazla bulabilirsiniz fakat tuzunu fazla koymuyorum, sirkedir turşuyu koruyacak olan.
  4. Ben daima bu oranda yapıyorum, hiç bozulma olmuyor. Turşunun suyunu kavanoza ekliyoruz, ağzını kapatıp serin bir yerde on gün bekletiyoruz.
  5. On, on beş gün içinde turşumuz yenilecek kıvama gelecektir. Yalnız turşunun üzerinin susuz kalmamasına dikkat edelim, eksilirse tuzlu sirke ekleyelim.
  6. Turşunun materyalini siz tercihinize nazaran yapabilirsiniz. Dilerseniz limon ekleyebilirsiniz. Ben lahana turşusunu farklı kurmayı tercih ediyorum her vakit.
  7. Lahana tadını değiştiriyor. Tıpkı ölçüde başka kuruyorum lahanayı. Bir kıymetli nokta da turşunuzu kurduktan sonra gereç eklemeyin, turşuyu bozabilirsiniz. Ben birinci başta bütün gerecin konmasından yanayım. Afiyetler olsun.
 

Similar threads

Evde Kalan Eski Turşuları Nefis Bir Turşuya Çevirme Tanımı İçin Malzemeler Evdeki eski turşu malzemeleri 1 kilo kornişon iri salatalık turşusu1 kilo ufak kornişon salatalık turşusu1 ufak kase doğranmış acı biber turşusu Yeni materyaller. 1 küçük beyaz lahana1 küçük karnabahar1 demet kereviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Terbiyeli Tuzu Az Enfes Karışık Turşu (Çıtır Çıtır Ve Daima Taze) Tanımı İçin Gereçler 2 kg salamura salatalık yahut kornişon1 kg salamura biber turşusu Taze olarak Yarım beyaz turşuluk lahana1 kilo biraz kalın havuç1 demet maydanoz1 demet maydanoz kadar yeşil kereviz yaprağı yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Rengarenk Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler 5 lt ilk kavanoz için; 3 kg kornişon (Biber havuç yeşil domates lahana vs)2 su bardağı sirke1 su bardağı kaya tuzu1 kaşık şeker1 tatlı kaşığı limon tuzu1 tatlı kaşığı nohut1 tane aspirin2,5 lt su15-20 diş kadar sarımsakKereviz yaprağı ve sapıElma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler 1 kg antep biberi1 küçük boy beyaz lahanaYarım baş sarımsakYarım kg acurYarım kg havuçYarım kg kornişon Suyu için 500 ml üzüm sirkesi2 litre su1 tatlı kaşığı iri limon tozu4 yemek kaşığı kaya tuzu2 yemek kaşığı toz şekerYarım paket turşu koruyucu Karışık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Çıtır Kornişon Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler 5 kilo kornişon turşu3 su bardağı sirke1.5 yemek kaşığı limon tuzu1.5 – 2 su bardağı kaya tuzu1 adet limon3-4 baş sarımsakYarım çay bardağı nohutYarım çay bardağı yarma1 yemek kaşığı şeker6 litre kadar kaynamış soğutulmuş su olması lazımDelemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt