Armut Kurabiye nasıl yapılır
Resimli Armut Kurabiye tarifi
Armut Kurabiye resimli Tarif
imagesarmutkurabiyetarifiresimli5ad45f1dc79d5
Armut Kurabiye İcin Kullanılan Malzemeler
1 su bardağı badem
40 g tereyağı (tepeleme 1 yemek kaşığı)
1 adet yumurta akı
100 g toz şeker (6 yemek kaşığı)
13 su bardağı irmik
Uzeri icin ;
12 adet karanfil
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Armut Kurabiye Tarifi
1 On hazırlık olarak bademlerin kabuklarını soyun Daha sonra mutfak robotunda cekerek iyice kırıntı haline getirin Tereyağını eritin Yumurta akını catalla cırparak kopurtun
2 Hamur yoğurma kabınıza bademleri, tereyağını, yumurta akını, şekeri ve irmiği koyarak yoğurun Un icermediği icin klasik kurabiye hamuru gibi toplanan bir hamur olmayacak, kırıntılı olacak ama ufak bir top alıp avucunuzda sıktığınızda dağılmamalı Bu kıvama gelmediyse biraz daha irmik ekleyin (ben 3 kaşık daha ekledim)
3 Hamuru şekillendirmek icin isterseniz once 12 eşit parcaya ayırın Yada yaklaşık 1 yemek kaşığı kadarını alın ve avucunuzda sıkarak parmak uclarınızla hafifce yanlarından bastırın, ustleri hafif sivri armut şeklini verin Ustlerine birer karanfil saplayın
4 Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın, onceden 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk hafif bir renk alana kadar pişirin Cok fazla kızarmalarına izin vermeyin Fırından cıkan kurabiyeleriniz ılındıktan sonra kağıt havlu serili bir tepsiye alarak ustlerine pudra şekeri eleyin
Resimli Armut Kurabiye tarifi
Armut Kurabiye resimli Tarif
imagesarmutkurabiyetarifiresimli5ad45f1dc79d5
Armut Kurabiye İcin Kullanılan Malzemeler
1 su bardağı badem
40 g tereyağı (tepeleme 1 yemek kaşığı)
1 adet yumurta akı
100 g toz şeker (6 yemek kaşığı)
13 su bardağı irmik
Uzeri icin ;
12 adet karanfil
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Armut Kurabiye Tarifi
1 On hazırlık olarak bademlerin kabuklarını soyun Daha sonra mutfak robotunda cekerek iyice kırıntı haline getirin Tereyağını eritin Yumurta akını catalla cırparak kopurtun
2 Hamur yoğurma kabınıza bademleri, tereyağını, yumurta akını, şekeri ve irmiği koyarak yoğurun Un icermediği icin klasik kurabiye hamuru gibi toplanan bir hamur olmayacak, kırıntılı olacak ama ufak bir top alıp avucunuzda sıktığınızda dağılmamalı Bu kıvama gelmediyse biraz daha irmik ekleyin (ben 3 kaşık daha ekledim)
3 Hamuru şekillendirmek icin isterseniz once 12 eşit parcaya ayırın Yada yaklaşık 1 yemek kaşığı kadarını alın ve avucunuzda sıkarak parmak uclarınızla hafifce yanlarından bastırın, ustleri hafif sivri armut şeklini verin Ustlerine birer karanfil saplayın
4 Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın, onceden 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk hafif bir renk alana kadar pişirin Cok fazla kızarmalarına izin vermeyin Fırından cıkan kurabiyeleriniz ılındıktan sonra kağıt havlu serili bir tepsiye alarak ustlerine pudra şekeri eleyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.