iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Hamur için,
125 gr tereyağı 100 gr şekeryarım su bardağından az fazla 1 yumurta 1 çimdik tuz yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tane limon kabuğu rendesi Aldığı kadar un 200250 gr kadar (2 su bardağı)
Krema (Türkiye’de yaşayanlar için)
1 poşet vanilyalı puding 500 ml süt ile pişirilecek 500 gr, suyu süzülmüş labne peyniri yarım limon suyu (1, 5 yemek kaşığı) 1 tam yumurta 1 yemek kaşığı nişasta 2 yumurtanın sarısı (akı ayrı bir kaba ayrılacak) 1 vanilya 1 su bardağı sıvı yağ 23 tane kabuğu soyulmuş ve suda haşlanarak yumuşamış armut
Krema (Almanya’da yaşayanlar için)
1 poşet vanilyalı alman pudingi 1 kaşık nişasta 100 gr şeker (yarım su bardağından az fazla, Alman pudingi şekersiz olduğu için ) 500 ml süt (puding tozu, nişasta, şeker ve süt pişirilir ) 500 gr Quark yarım limon suyu (1, 5 yemek kaşığı) 1 tam yumurta 2 yumurtanın sarisi (akı ayrı bir kaba ayrılacak) 1 vanilya 1 su bardağı sıvı yağ 1 Dose Birnen
Üzeri için
2 yumurta akı 3 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı;
Hamur malzemeleri yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir 28 cmlik fırın kağıdı sıkıştırılmış kelepçeli kalıba yayılarak kenarları 34 cm kadar kaldırılır Taban çatalla birkaç yerinden delinir Suyu süzülen ve ikiye kesilen haşlanmış armutlar (dose) hamurun üzerine sırayla, kesik yerleri alta gelecek şekilde sıralanır
Puding 500 ml sütle pişirilir ve arada karıştırılarak soğutulur (kabuk bağlamaması için) Soğuyan pudinge 1 tam yumurta, 2 yumurta sarısı, sıvı yağ, vanilya, limon suyu,nişasta ve suyu süzülmüş Labne (Quark) katılarak homojen bir kıvama gelene kadar mikserle çırpılır Karışım armutların üzerine dökülür Üzeri düzeltilerek önden hafif ısıtılan 150 derece fırında 50 dk pişirilir Pasta pişerken yumurta akı 3 kaşık şekerle birlikte sertleşip, sert krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır 50 dk sonunda fırın söndürülmeden pasta fırından yavaşça çıkarılır ve üzerine şekerle çırpılmış yumurta akı sürülür Tekrar yavaşça fırına koyularak 10 dk daha pişirilir Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir ve kelepçeden ayrılmaz İlk çıktığında üzerindeki damlacıklar olmayacaktır Soğudukça damlalar yavaş yavaş belirmeye başlar Mümkünse 1 gece dolapta bekletin ve ertesi gün yiyin Tek kelime ile mükemmel Yiyenden kesinlikle söyle bir ses duyulur “mmmmm
Afiyet olsun
Hamur için,
125 gr tereyağı 100 gr şekeryarım su bardağından az fazla 1 yumurta 1 çimdik tuz yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tane limon kabuğu rendesi Aldığı kadar un 200250 gr kadar (2 su bardağı)
Krema (Türkiye’de yaşayanlar için)
1 poşet vanilyalı puding 500 ml süt ile pişirilecek 500 gr, suyu süzülmüş labne peyniri yarım limon suyu (1, 5 yemek kaşığı) 1 tam yumurta 1 yemek kaşığı nişasta 2 yumurtanın sarısı (akı ayrı bir kaba ayrılacak) 1 vanilya 1 su bardağı sıvı yağ 23 tane kabuğu soyulmuş ve suda haşlanarak yumuşamış armut
Krema (Almanya’da yaşayanlar için)
1 poşet vanilyalı alman pudingi 1 kaşık nişasta 100 gr şeker (yarım su bardağından az fazla, Alman pudingi şekersiz olduğu için ) 500 ml süt (puding tozu, nişasta, şeker ve süt pişirilir ) 500 gr Quark yarım limon suyu (1, 5 yemek kaşığı) 1 tam yumurta 2 yumurtanın sarisi (akı ayrı bir kaba ayrılacak) 1 vanilya 1 su bardağı sıvı yağ 1 Dose Birnen
Üzeri için
2 yumurta akı 3 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı;
Hamur malzemeleri yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edilir 28 cmlik fırın kağıdı sıkıştırılmış kelepçeli kalıba yayılarak kenarları 34 cm kadar kaldırılır Taban çatalla birkaç yerinden delinir Suyu süzülen ve ikiye kesilen haşlanmış armutlar (dose) hamurun üzerine sırayla, kesik yerleri alta gelecek şekilde sıralanır
Puding 500 ml sütle pişirilir ve arada karıştırılarak soğutulur (kabuk bağlamaması için) Soğuyan pudinge 1 tam yumurta, 2 yumurta sarısı, sıvı yağ, vanilya, limon suyu,nişasta ve suyu süzülmüş Labne (Quark) katılarak homojen bir kıvama gelene kadar mikserle çırpılır Karışım armutların üzerine dökülür Üzeri düzeltilerek önden hafif ısıtılan 150 derece fırında 50 dk pişirilir Pasta pişerken yumurta akı 3 kaşık şekerle birlikte sertleşip, sert krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpılır 50 dk sonunda fırın söndürülmeden pasta fırından yavaşça çıkarılır ve üzerine şekerle çırpılmış yumurta akı sürülür Tekrar yavaşça fırına koyularak 10 dk daha pişirilir Soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletilir ve kelepçeden ayrılmaz İlk çıktığında üzerindeki damlacıklar olmayacaktır Soğudukça damlalar yavaş yavaş belirmeye başlar Mümkünse 1 gece dolapta bekletin ve ertesi gün yiyin Tek kelime ile mükemmel Yiyenden kesinlikle söyle bir ses duyulur “mmmmm
Afiyet olsun