
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 küçük soğan
- 1 türk kahvesi fincanı arpa şehriye
- 1 litre su
- Tuz
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını eritin sıvı yağı ekleyin, çok minik doğranmış soğanı ekleyin, unu da ekleyin kavurun.
- Rengi dönünce unun salçayı ekleyin, biraz daha kavurun. Suyu ekleyin ve karıştırın.
- En son olarak şehriyeyi ekleyin kaynamaya bırakın.
- Çorbayı erken yapacaksanız bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatın. 1 saatte şehriye şişip yenecek duruma gelecektir. Ama hemen yiyecekseniz piştikten sonra içine 1 su bardağı soğuk su dökün. Bu şehriyelerin şişmesini önleyecektir.
- Son olarak çorbanızın kıvamını et suyu ile açabilirsiniz. Afiyet olsun