Arpacık Soğanlı Bahcıvan Kebap Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahcıvan Kebapbı nasıl yapılır
Resimli Arpacık Soğanlı Bahcıvan Kebap yapılışı
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 corba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuc
250 gr sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
12 demet dereotu
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifce kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu cekene kadar 1 saat pişirin
Et suyunu cekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuc, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 1, 5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkca en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz )
Arpacık soğanlı bahcıvan kebabını uzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapınız Afiyet olsun
imagesarpaciksoganlibahcivankebaptarifiresimli5ad425d52d622
Arpacık Soğanlı Bahcıvan Kebapbı nasıl yapılır
Resimli Arpacık Soğanlı Bahcıvan Kebap yapılışı
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 corba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuc
250 gr sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
12 demet dereotu
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifce kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu cekene kadar 1 saat pişirin
Et suyunu cekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuc, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 1, 5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkca en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz )
Arpacık soğanlı bahcıvan kebabını uzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis yapınız Afiyet olsun
imagesarpaciksoganlibahcivankebaptarifiresimli5ad425d52d622