Dr Alp Okutucu, aşırı meyve tüketmenin kandaki ürik asit seviyelerini ve gut krizlerini arttırabildiği gibi jurnal hayatta depresyona da sebep olabileceğini açıklama ederek, Kliniğimizde eklem tedavisi yaptığımız (CGF CD34+) hastalarımızın yüzde doksanından fazlasının obez olması nedeniyle hastalarımızın besin alışkanlıklarını sorgulama ihtiyacı hissettik Aldığımız yanıtlar inanılmazdı neredeyse hepsi ekmek tüketme konusunda, şeker tüketiminde ve meyve konusunda hudut tanımıyorduh1Yalnızca meyve yemek gibi bir yanılgı yapmayınh1 id Gad300250Beslenme alışkanlıklarını başkalaşmak istediğimde fazla tepkiliydiler 'Ben meyve yiyorum sadece' Sadece mi? Bir oturuşta yedikleri meyveyi ben bir ayda yemiyordum Zararsız dediğimiz her şeyin aslında nelere mülk olduğunu bilmeden kendimize zarar veriyoruz İyi yapalım derken fiilen çoğu vakit yanlış yapıyoruzMetabolik organizasyonunuzun bereketli çalışması için bedene günde 1520 gramdan artı fruktoz girmesi beğenilmeyen bir durum Bir meyvenin fruktoz içeriği çoğaldıkça kalorisi de artıyor ve kilo sorunu olanlarda ‘göbeklenme’ gerekli ışık halkası gelebiliyorFazla fruktoz yüklenmenin yol açabildiği diğer problemler de vardiye konuştu Fazla meyve tüketmenin kandaki ürik asit seviyelerini de artırabileceğini dile getiren Dr Yüksek Dağ Okutucu, Gut krizlerine ağırlama edebilir bu nedenle yalnız şeker hastalarının değil, gut hastalarının da meyve tüketimlerini, bilhassa tatlı meyveleri abartmamaları ve meyve yemeyi ‘kararında’ bırakmaları durum!Ayrıca aşırı meyve yemenin tansiyon yüksek olanlarda tansiyonun ayarını güçleştirdiğini belirten kanıtlara da sahibiz Benzer şekilde aşırı meyve tüketimi kanda trigliserid isimli yağı da arttırabiliyor, hatta HDL kolesterolün (iyi kolesterol) azalmasıyla da ilişkilendiriliyordediDr Yüksek Dağ Okutucu, şunları kaydetti:Özetlersek aşırı meyve tüketimi sandığımız kadar bizi mutlu etmediği gibi zarar da veriyor Her öğünde meyve tüketiminizi bir çeşitlilik meyveyle sonlandırın fakat katiyen aşırıya kaçmayın