Aşk Pastası (Red Velvet) Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet l uzunluk yumurta (Küçükse 5 tane)
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı besin boyası
- 3 poşet kremşanti
- 1,5 su bardağı süt
- 100 gram labne peynir
Aşk Pastası (Red Velvet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Başka gereçleri de koyup, orta uzunluk kalıbımıza döküyoruz.
- 180 derecede 30 dk pişiriyoruz. Kürdanla denetim edelim.
- Piştikten sonra keki 3 eşit modüle bölüyoruz. Şayet fazla kabarmışsa 4 kesime da bölebilirsiniz. En alt katı alta koyup yarım su bardağı sütle ıslatıyoruz.
- Krema için kremşantiyi yapıp, labneyi koyuyoruz. Uygunca aldırana kadar karıştırıyoruz. Her katına kremayı sürüyoruz.
- Diğer katları da birebir biçimde sütle ıslatıp, krema sürüyoruz. En üste de ben kekten modüller koparıp ufaladım. Üzerine serpiştirdim. İstediğiniz formda süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.