Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet orta uzunluk yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
- Toz antep fıstığı
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta şeker yeterlice köpürtülür ve su vanilya ek edilir tekrar cırpılır.
- Kabartma ve unu yavaş yavaş ek edilir borcam yağlanır hamur boşaltılır.
- Biraz sallayarak hava kabarcıkları çıksın çabucak evvelden ısıtılmış 170 derece fırına verip 20 dakika pişirilir.
- Krema imaline geçelim, şeker un nişasta tencereye boşaltalım.
- Tel çırpacak la karıştıralım ve üzerine süt ek edilim.
- Orta ateşe alınır kaynayana kadar karıştırılır ve alınır.
- Vanilya ekleyip karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Ara orta karıştırılır ki üzeri kabuklaşmasın soğuyunca krem şantiyi ekleyip biraz çırpılır.
- Fırından aldığımız keki ıstatıp kremayı üzerine sürülür.
- Hindistan cevizi serpilir fıstıkla süslenir.
- En az 3 saat dolapta soğutulur isteye nazaran dilimlenir yenilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.