Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla)

Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla)
0
75

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram çiğ kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 4 bardak süt
  • 1 bardaktan biraz az şeker
  • 3 kaşık un
  • Vanilya

Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kadayıfı buzlukta bekletelim daha sonra elimizle ufalayıp kıralım. Yağsız olarak 10 dk kavuralım.
  2. Şeker ve yağını ekleyip sabırla kavuralım, uzun sürsede hazır kavrulmuştan daha lezzetli oluyor. ????
  3. İyice kavrulunca bir kaba alıp soğutalım.
  4. Soğuyup sertleşen kadayıfları karıştırarak tekrar ayrılmasını sağlayabiliriz.
  5. İyice soğuyunca cevizini ekleyelim.
  6. Tepsimizin tabanına kadayıfın yarısını yayalım.
  7. Muhallebiyi pişirip biraz ılıyınca kadayıfların üzerine yayalım.
  8. En değerli püf noktası bu kademede üst kadayıfı dökmeden buzdolabına kaldıralım yeterlice soğuyan muhallebinin üzerine ayırdığımız kadayıfın birazını yayalım.
  9. Servis edilecek dilimleri ayarlayıp servis esnasında kalan kadayıftan dökerseniz çıtırlığını kaybetmeyecektir.
  10. Ertesi günlerde birebir çıtırlıkta kalacaktır.
Püf noktalarına uyunca çok hoş oluyor.Afiyet olsun????????.

Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tanımı İçin Malzemeler 250 gram kavrulmuş kadayıf2.5 yemek kaşığı toz şeker1 çay bardağı ceviz1 yemek kaşığı tereyağı Muhallebisi için; 4 su bardağı süt2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı mısır nişastası6 yemek kaşığı toz şeker1 paket krem şanti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler 200 gram çiğ kadayıf1 kaşık şeker1 kaşık tereyağ1 çay bardağı ceviz yada fındık kırığı (Tercihe kalmış) Muhallebi gereç 1 litre süt1 su bardağından bir parmak eksik şeker4 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişastaVanilya Ayrıyeten kremaya katmak için Krem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Muhallebili tatlılar ortasında en sevilen tatlılar olan gelin tatlısı tanımı vatandaşların merak ettiği hususlardan biri. Yumuşak dokulu keki ve lezzetli muhallebisiyle ağızda hoş bir tat bırakan gelin tatlısı epeyce hafif bir tatlı olarak bilinmekte. Pekala gelin tatlısı nasıl yapılır? İşte püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Tam şeker-çikolata havaları değil de ne? Birbirinden hoş, lezzetli rengarenk tatlı tanımları ile soğuk günlerde içinizi ısıtmaya geldik! Instagram postlarından, YouTube görüntülerine şahane lezzetler! 1. Cinnamon Rolls - Tarçınlı Çörek Gereçler Hamur için; 500 gr un 12 gr kuru maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,496Konular
981,777Mesajlar
29,849Kullanıcılar
Invitro20Son üye
Üst Alt