Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram çiğ kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 4 bardak süt
- 1 bardaktan biraz az şeker
- 3 kaşık un
- Vanilya
Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kadayıfı buzlukta bekletelim daha sonra elimizle ufalayıp kıralım. Yağsız olarak 10 dk kavuralım.
- Şeker ve yağını ekleyip sabırla kavuralım, uzun sürsede hazır kavrulmuştan daha lezzetli oluyor. ????
- İyice kavrulunca bir kaba alıp soğutalım.
- Soğuyup sertleşen kadayıfları karıştırarak tekrar ayrılmasını sağlayabiliriz.
- İyice soğuyunca cevizini ekleyelim.
- Tepsimizin tabanına kadayıfın yarısını yayalım.
- Muhallebiyi pişirip biraz ılıyınca kadayıfların üzerine yayalım.
- En değerli püf noktası bu kademede üst kadayıfı dökmeden buzdolabına kaldıralım yeterlice soğuyan muhallebinin üzerine ayırdığımız kadayıfın birazını yayalım.
- Servis edilecek dilimleri ayarlayıp servis esnasında kalan kadayıftan dökerseniz çıtırlığını kaybetmeyecektir.
- Ertesi günlerde birebir çıtırlıkta kalacaktır.
Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı