Atıştırmalık Tuzlu Simid (Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı oda sıcaklığında
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yumurtanın akı
- Susam
- Çörek otu
Atıştırmalık Tuzlu Simid (Kandil Simidi Kıyır Kıyır Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alalım ve karıştıralım un, kabartma tozu ek edip yoğurmaya başlayalım.
- Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde eklemenizde yarar var ele yapışmayacak yumuşacık bir kıvam elde edin.
- Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde modüller kopararak evvel elimizle yuvarlayalım, sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Simit formunu verelim.
- Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayalım. Simitleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk denetimli olarak kızarana kadar pişirelim.