bilgisayarci
FD Üye
Ay Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı yada margarin eritilmiş (Ocakta eritilmiş)
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağından bir parmak eksik un(ölçülü koyalım)
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Ay Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce 20-25 dakika şerbetini kaynatıyoruz.
- Soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Hamuru yoğurup 3 bezeye ayırıyoruz. Toparlaması sıkıntı oluyor fakat korkmayın.
- 2 parmak genişliğinde 3 şerit yapıp su bardağı ağzı ile ay biçiminde kesiyoruz.
- 24 adet çıksa kâfi.
- Yağlanmış diktörtgen borcam tepsiye diziyoruz.
- 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetle şerbetliyoruz.
- 2 saat dinlendirip soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun. ????????????