Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baharatlar Sözlüğü

Baharatlar Sözlüğü

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
A

Acı Kırmızı Toz Biber : Acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilmiştirSıcak yöre yemeklerinin çoğunda kullanılır

Adaçayı : Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir Ege bölgesinde, çay yapılan bir aromalı ot Avrupa ülkelerinin mutfaklarında kızarmış patateslerin, hamurlara koyulan yağların kokulandırılmasında, salamuralarda, etlerin dinlendirilmesinde kullanılır

Anason : Anayurdu Mısır olan anason, maydanozgillerden bir bitkinin küçük, yeşilimsi, taylı ve baharlı bir tohumudur Hamur işlerinde, rakıcılıkta, gevreklerde, çöreklerde kullanılır

Ardıç : Kozalaklılardan, yaz, kış yapraklarını dökmeyen, güzel kokulu, siyahımsı, yuvarlak yemişleri bulunan bir ağaççıktır Kümes hayvanlarının etlerinin pişirilmesinde ve dinlendirilen etlerde kullanılmaktadır
 

Similar threads

Acı Kırmızı Toz Biber : Acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilmiştirSıcak yöre yemeklerinin çoğunda kullanılır Adaçayı : Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir Ege bölgesinde, çay yapılan bir aromalı ot Avrupa ülkelerinin mutfaklarında kızarmış patateslerin, hamurlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Adaçayı Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir Bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de çokça yetişir Tüylü ve beyazımsı bir renkte olan yapraklarının kurusu çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet vermek için de kullanılır Özellikle karaciğer, ördek, kaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Acı Kırmızı Toz Biber : Acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dovulmesinden elde edilmiştirSıcak yore yemeklerinin coğunda kullanılır Adacayı : Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir Ege bolgesinde, cay yapılan bir aromalı ot Avrupa ulkelerinin mutfaklarında kızarmış patateslerin, hamurlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
333
Hangi Yemeğe Hangi Baharat Kullanılır Hangi Baharat Nerede Kullanılır Acı Kırmızı Toz Biber: Acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dovulmesinden elde edilmiştirSıcak yore yemeklerinin coğunda kullanılır Adacayı: Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir Ege bolgesinde, cay yapılan bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
baharat dedikleri ne ola kiii Anason : Anayurdu Mısır olan anason, maydanozgillerden bir bitkinin minik, yeşilimsi, taylı ve baharlı bir tohumudur Hamur işlerinde, rakıcılıkta, gevreklerde, çöreklerde kullanılır Ardıç : Kozalaklılardan, yaz, kış yapraklarını dökmeyen, güzel kokulu, siyahi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt