Baklagil nedir, Baklagil ceşitleri, Baklagiller hakkında bilgi, BAklagil turleri
Fasulye : protein, yag, selluloz ve karbonhidratca zengindir Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi oldukca zordur Kabukları barsaklarda gaz yaptığı icin kabuğu cıkartarak pişirilirse bu ozelliği de gider Et, yağ gibi maddeler ilavesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazialaşır Soya fasulyesi besin değeri bakımından en iyisidir 100 gr beyaz fasulyede 22 gr protein vardır
Nohut : Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir besin maddesidir Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine gore artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır
Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle cocuklara ve kansızlara verilen bir besin maddesidir
Bakla : Bileşiminde fazla'miktarda protein fosfor vs bulunan bir baklagildir Ceşitli şekillerde kullanılır
Bezelye : Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir Sindirimi kolay, lezzetli bir besin maddesidir Yemek, garnitur vs olarak kullanılır
Borulce : Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir Bazı bolgelerde cok kullanılır
Fasulye : protein, yag, selluloz ve karbonhidratca zengindir Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi oldukca zordur Kabukları barsaklarda gaz yaptığı icin kabuğu cıkartarak pişirilirse bu ozelliği de gider Et, yağ gibi maddeler ilavesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazialaşır Soya fasulyesi besin değeri bakımından en iyisidir 100 gr beyaz fasulyede 22 gr protein vardır
Nohut : Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir besin maddesidir Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine gore artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır
Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle cocuklara ve kansızlara verilen bir besin maddesidir
Bakla : Bileşiminde fazla'miktarda protein fosfor vs bulunan bir baklagildir Ceşitli şekillerde kullanılır
Bezelye : Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir Sindirimi kolay, lezzetli bir besin maddesidir Yemek, garnitur vs olarak kullanılır
Borulce : Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir Bazı bolgelerde cok kullanılır