Baklalı Enginar yapımı Resimli
Baklalı Enginar Malzemeler:
5 tane enginar
300 gram, kabukları soyulmuş ic bakla
1 kase arpacık soğan
1 sap taze soğan
bir miktar, dereotu
yarım yemek kaşığı, un
zeytinyağı
tuz,şeker
imagesbaklalienginartarifiresimli5ad3cd57a596a
Baklalı Enginar Yapılışı :
Arpacık soğanları, ayıklayalım bir tencereye zeytinyağı alalım, arpacık soğanları sote yapalım Uzerine tuz, un, şeker ve suyunu ilave edelim Su kaynayınca, ayıkladığınız enginarları ilave edelim ve pişmeye bırakalım Pişen enginarların uzerine ic baklayı ekleyelim, biz bu arada, nane ve taze soğanı ayıklayıp yıkayalım İnce doğrayıp, tencereye alalım, 56 dakika pişirip ocaktan alalım tencerenin kapagını hic acmadan, bir gece bekletelim Ertesi gun, bir tabaga, tencereyi boşaltalım, enginarları, servis tabagına alalım, kalan malzemeleri, enginarların uzerine paylaştıralım Afiyet olsun
Baklalı Enginar Malzemeler:
5 tane enginar
300 gram, kabukları soyulmuş ic bakla
1 kase arpacık soğan
1 sap taze soğan
bir miktar, dereotu
yarım yemek kaşığı, un
zeytinyağı
tuz,şeker
imagesbaklalienginartarifiresimli5ad3cd57a596a
Baklalı Enginar Yapılışı :
Arpacık soğanları, ayıklayalım bir tencereye zeytinyağı alalım, arpacık soğanları sote yapalım Uzerine tuz, un, şeker ve suyunu ilave edelim Su kaynayınca, ayıkladığınız enginarları ilave edelim ve pişmeye bırakalım Pişen enginarların uzerine ic baklayı ekleyelim, biz bu arada, nane ve taze soğanı ayıklayıp yıkayalım İnce doğrayıp, tencereye alalım, 56 dakika pişirip ocaktan alalım tencerenin kapagını hic acmadan, bir gece bekletelim Ertesi gun, bir tabaga, tencereyi boşaltalım, enginarları, servis tabagına alalım, kalan malzemeleri, enginarların uzerine paylaştıralım Afiyet olsun