Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bakü Baklavasi (Azeri)

Bakü Baklavasi (Azeri)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
BAKÜ BAKLAVASI (AZERİ)


MALZEMELER
3 ½ su bardağı un
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya
1 fiske tuz
İÇ MALZEMESİ
½ kg ceviz ya da badem içi (kabukları soyulmuş, ince kıyılmış olacak)
½ kg toz şeker
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 çay kaşığı kakule
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
ŞURUP
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 fiske safran

HAZIRLANIŞI
Ilık sütün içine, aktif maya, tuz, yumurta, eritilmiş tereyağı ve un konularak yoğurulur 1,52 saat dinlendirilir İkisi daha büyük olmak üzere 12 parçaya ayrılır Büyük parçalar normal, 10 parça ince açılır Yağlanmış tepsiye büyük parçalardan biri yayılır, üzeri yağlanarak iç serpilir Tüm yufkalar araları yağlanarak, üst üste yayılır Her 2 yufkada bir iç serilir En üste diğer büyük yufka konup, kenarları sıkıştırılır Baklava dilimi şeklinde kesilip, üzerine yumurta sarısı sürülür Her dilimin üzerine kabukları soyulmuş badem konur 200 derece fırında 3540 dakika pişirilir Şurubu için 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı su ve 1 fiske safran karıştırılırTatlının pişmesine 15 dakika kala üzerine bu karışım sürülüp, tekrar fırına verilir Pişince fırından alınıp, soğutulur

 

Similar threads

Lezzetli Azeri Ketesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *1 kg un *2 tane yumurta *1 su bardağı süt *1 su bardağı şeker *Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı ve ya margarin *2 yemek kaşığı kuru maya *1 yemek kaşığı şeker *Vanilya İçi için: *2 su bardağı un *Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Azeri Baklavası Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 150 gram tereyağı2 adet yumurta (1tanesinin sarısı üstüne sürülecek)1 su bardağı süt5 su bardağı un2 yemek kaşığı krema1 çay kaşığın ucunda şekerKuru maya1 çimdik tuz Ortası için; 250 gram tereyağıCevizŞeker Şerbeti için; 2 buçuk su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Malzemeler (Dört kişilik) Bir Tavuk, bir çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı sıvı yağ, bir çay bardağı tavuk suyu, dört yumurta, çay kaşığı ucuyla karbonat, kuş fıstığı, kuş üzümü, l00 gram badem içi, yedi türlü baharat, karabiber, 500 gr kadar un, 750 gram pirinç Yapılışı: Tavuk ve pilav...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Burma Baklava Tarifi Resimli Şirin Baklava Tarifi,Bayrama özel konut baklavası tarifi Bayrama Özel Baklava Tarifleri Resimli Burma Baklava: 150gr tereyağı, erimiş 1 çay bardağı sıvıyağ 3 yumurta 1 fiske tuz 1 yemek yemek kaşığı sirke 1 paket (1 tatlı kaşığı) kabartma tozu 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
MALZEMELER Pilav için: 2 su bardağı Amerikan pirinci Badem (kabukları soyulmuş) ½ çay bardağı Antep fıstığı ½ çay bardağı dolmalık fıstık ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam tarçın 1 tutam yeni bahar Tuz 3 su bardağı su Erik için: ½ kg kuru siyah erik 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt