balık alırken nelere bakmalıyız
Balığın Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Taze Balık Nasıl Anlaşılır?
1 Taze balık canlı bir gorunume sahiptir; gozleri parlak ve dışa bombeli olur Zira, balık bayatlamaya başlayınca, once gozleri buğulanır, daha sonra da iceri coker
2Taze balığın derisi gergin ve parlaktır Ancak, tezgahtaki balıkların uzerine devamlı su serpildiği icin, her parlaklık gercekten tazeliğin olcusu olmayabilir Balık bayatlayınca, derisinin parlaklığı solduğu gibi, karın kısmı da az buruşur Daha kolay bir muayene yontemi şoyle: Taze balığa parmağınızla bastığınız zaman oluşan cukur anında duzelirken, bayat balıkta bu iz kalır Balıklar genellikle tutulduktan 10 ile 12 saat kadar sonra sertliklerini kaybederler
3Balığın tezgahta muayenesinin bir başka puf noktası ?kuyruk? konumu ile ilgili Taze balığı kuyruğundan tutup kaldırınca, kuyruğu aynen tepsideki gibi dimdik kalkar Oysa, bayat balığın kuyruğu aşağı sarkacaktır
4Taze balığın solungacları kırmızı renklidir Balık bayatlamaya başlayınca, bu diri kırmızılık solar Kimi uyanık balıkcıların, bayat balıkların solungaclarını kırmızı murekkep ile boyadıklarını da unutmamak gerekir
5Taze balık kokmaz, bayatlayan balık etrafa asit kokusu yaymaya başlar
6Balık şayet pullu ise, taze iken pulları bedenine yapışık olur Yani, elinizle balığı kafadan kuyruğa doğru sıvazlayınca, insanın eline hemen hic pul gelmez Elinize pul bulaşıyorsa, balık bayattır
Balığın Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Taze Balık Nasıl Anlaşılır?
1 Taze balık canlı bir gorunume sahiptir; gozleri parlak ve dışa bombeli olur Zira, balık bayatlamaya başlayınca, once gozleri buğulanır, daha sonra da iceri coker
2Taze balığın derisi gergin ve parlaktır Ancak, tezgahtaki balıkların uzerine devamlı su serpildiği icin, her parlaklık gercekten tazeliğin olcusu olmayabilir Balık bayatlayınca, derisinin parlaklığı solduğu gibi, karın kısmı da az buruşur Daha kolay bir muayene yontemi şoyle: Taze balığa parmağınızla bastığınız zaman oluşan cukur anında duzelirken, bayat balıkta bu iz kalır Balıklar genellikle tutulduktan 10 ile 12 saat kadar sonra sertliklerini kaybederler
3Balığın tezgahta muayenesinin bir başka puf noktası ?kuyruk? konumu ile ilgili Taze balığı kuyruğundan tutup kaldırınca, kuyruğu aynen tepsideki gibi dimdik kalkar Oysa, bayat balığın kuyruğu aşağı sarkacaktır
4Taze balığın solungacları kırmızı renklidir Balık bayatlamaya başlayınca, bu diri kırmızılık solar Kimi uyanık balıkcıların, bayat balıkların solungaclarını kırmızı murekkep ile boyadıklarını da unutmamak gerekir
5Taze balık kokmaz, bayatlayan balık etrafa asit kokusu yaymaya başlar
6Balık şayet pullu ise, taze iken pulları bedenine yapışık olur Yani, elinizle balığı kafadan kuyruğa doğru sıvazlayınca, insanın eline hemen hic pul gelmez Elinize pul bulaşıyorsa, balık bayattır