Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
bayatlamayan-pogaca.jpg

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 adet yumurta akı
  • 5,5- 6 bardak un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam & çörek otu

Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir bardak ılık su (200ml bardak ölçüsü), mayayı ,şekerle bi karıştırıp mayayı etkin hale gelmesi için 15 dakika beklemeye bırakıyorum.
  2. Sonrasında evvel sıvı materyalleri sonra katıları ek ederek, spatula yardımıyla karıştırıp hamur matının üzerine alıp hoş bi biçimde sabırla yoğurdum.
  3. Mayalanması için tam 1,5 saat üzerini örterek sıcak bi ortamda beklemeye aldım.
  4. Sonrasında mayalanan hamurumu bi cins daha yoğurdum içindeki havasını çıkarmak için.
  5. 20 eşit beze ayırdım ve içlerine kaşar koyarak tepsiye dizdim.
  6. Fırınımı 50 derecede 15 dakika tekrar mayalanmaya bıraktım.
  7. Son olarak üzerine yumurta sarısı ve birleştirdiğim sıvı yağı sürüp çörek otu susam serptim.
  8. 185 derece fırında 25 dakika pişirdim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt