elektronikci
FD Üye

Bayatlamayan Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 adet yumurta akı
- 5,5- 6 bardak un
- Yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam & çörek otu
Bayatlamayan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir bardak ılık su (200ml bardak ölçüsü), mayayı ,şekerle bi karıştırıp mayayı etkin hale gelmesi için 15 dakika beklemeye bırakıyorum.
- Sonrasında evvel sıvı materyalleri sonra katıları ek ederek, spatula yardımıyla karıştırıp hamur matının üzerine alıp hoş bi biçimde sabırla yoğurdum.
- Mayalanması için tam 1,5 saat üzerini örterek sıcak bi ortamda beklemeye aldım.
- Sonrasında mayalanan hamurumu bi cins daha yoğurdum içindeki havasını çıkarmak için.
- 20 eşit beze ayırdım ve içlerine kaşar koyarak tepsiye dizdim.
- Fırınımı 50 derecede 15 dakika tekrar mayalanmaya bıraktım.
- Son olarak üzerine yumurta sarısı ve birleştirdiğim sıvı yağı sürüp çörek otu susam serptim.
- 185 derece fırında 25 dakika pişirdim deneyenlere şimdiden afiyet olsun.