
Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 70 gr tereyağ oda sıcaklığında
- 1 çay kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
- Sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı ekmeğe sürülmelik çikolata
Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı Yapılışı
- Süt, maya, şeker karıştırma kabına alınır. Un ek edilir ve 10 dakika yoğrulur. Sırası ile yumurta, tereyağ eklenir.
- Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un eği yapılır tuzu eklenir 5 dakika daha yoğrulur yoğurma süreci bitirilir. 1 saat mayalanması için bekletilir.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler alınır hafif un serpilmiş tepsiye aralıklı hamurlar dizilir, üzeri örtülerek 2 saat daha mayalanma süreci uygulanır.
- Kızdırılmış bol yağ ile orta ateşte gerili önlü krapfenler kızartılır. Peçete üzerine alınır. Şeker ve tarçına bulanır.
- Pipet yardımı ile çikolata sıkmak için delikler açılır. Böylece her yerine çikolata ulaşacaktır. Buzdolabı poşetine çikolata koyulur. Poşetin ucuna minik delik açılır ve berliner iç dolguları yapılır. Afiyet olsun
.