Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Berliner Krapfen (Alman Çöreği)

Berliner Krapfen (Alman Çöreği)
0
131

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
berliner-krapfen-alman-coregi-10.jpg

Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 70 gr tereyağ oda sıcaklığında
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak)
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ
Dış Kısmını Bulamak İçin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
İç Dolgusu İçin
  • 2 yemek kaşığı ekmeğe sürülmelik çikolata

Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı Yapılışı

  1. Süt, maya, şeker karıştırma kabına alınır. Un ek edilir ve 10 dakika yoğrulur. Sırası ile yumurta, tereyağ eklenir.
  2. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un eği yapılır tuzu eklenir 5 dakika daha yoğrulur yoğurma süreci bitirilir. 1 saat mayalanması için bekletilir.
  3. Yumurta büyüklüğünde bezeler alınır hafif un serpilmiş tepsiye aralıklı hamurlar dizilir, üzeri örtülerek 2 saat daha mayalanma süreci uygulanır.
  4. Kızdırılmış bol yağ ile orta ateşte gerili önlü krapfenler kızartılır. Peçete üzerine alınır. Şeker ve tarçına bulanır.
  5. Pipet yardımı ile çikolata sıkmak için delikler açılır. Böylece her yerine çikolata ulaşacaktır. Buzdolabı poşetine çikolata koyulur. Poşetin ucuna minik delik açılır ve berliner iç dolguları yapılır. Afiyet olsun ❤️.
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt