
Beşamel Soslu Ispanak Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo ıspanak
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Bir tutam yeni bahar bir tutam kişniş
- Bir tutam toz biber
- Tuz yağ
- 1 adet havuç
- 4 su bardağı süt
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam tuz
- 2.5 yemek kaşığı un
Beşamel Soslu Ispanak Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce ıspanağı yıkayın.
- Sonra ince ince doğrayın.
- Sonra soğanı doğrayın tavaya alın, pembeleşinceye kadar çevirin.
- Üzerine rendelendiğiniz havucu ilave edin.
- Kavrulduktan sonra kıymayı ilave edin üzerine baharatları tuzu ekleyin.
- En son ıspanağı ekleyin iyice kavrulduktan sonra altını kapatın.
- Harcı borcama serin.
- Sosu için; 4 bardak süt ,bir tutam karabiber, bir tutam tuz ,2. 5 kaşık un ilave edin sürekli karıştırın.
- Kıvama gelinceye kadar harcın üzerine ilave edin .
- Üzerine kaşarı rendeleyin.
- 180 derece fırına atın üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun.