Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biberli Ekmek (Taş Fırında)

Biberli Ekmek (Taş Fırında)
0
115

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram baş biber
  • 250 gram tuzlu yoğurt
  • 7-8 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 küçük paket susam (120 gramlık olandan kullandım ben )
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Salçanız tuzsuz ise tuz
  • 2 tane domates (rondodan çektim )
  • 2 tane kuru soğan (rondodan çektim )
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm materyalleri bi kaba alıp karıştıralım.
  2. Zeytinyağını en son denetimli ekleyelim.
  3. Tuzuna bakıp tuz eklemesi yapalım. Şayet salçanız gereğince acı değilse kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Ben burda fırına gönderip yaptırdım bu sefer lakin meskende mayalı hamur yapıp küçük küçük yahut tepsiye yayarak da yaptığım oluyor. Her türlü tadı nefis. Ama tepsiye ya da porsiyonluk yapacaksanız iç harcı yarı yarıya gereçle hazırlamanız kâfi olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????❤️.

Hatay’ın biberlerinden az kurutularak oluşturulan salça kullanıldı, yerine olağan acı biber salçası da olur.

Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt