Biberli Et Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 parça ince dövülmüş sarmalık dana eti, (mümkünse dananın üst but tarafı olan tranç kısmından)
- 2 adet küçük soğan
- Hardal
- 1 er adet dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber
- Kırmızı toz biber
- Tuz, karabiber
- 2 + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- Küçük parça kereviz
- Küçük sap pırasa
- 1-2 dal maydanoz
- 1 liter sıcak et veya sebze suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 250 ml kaynar su
Biberli Et Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları yarım halkalara, biberleri şeritlere doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda soteleyin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
- Etlerin üzerlerine hardal sürün ve sotelenmiş biberlerden yerleştirin. Kenarlarını biraz kıvırıp, rulo şeklinde sarın. Kürdan veya ısıya dayanıklı mutfak ipiyle sabitleyin.
- Aynı tavada tekrar 2 yemek kaşığı yağ ısıtıp rulo etleri arkalı önlü mühürleyin.
- Tavadan alıp döküm tenceresine yerleştirin. Eğer döküm tencerenin yoksa, başka tencerede kullanabilirsiniz ama pişmesi muhtemelen daha fazla vakit alacaktır.
- Sos için sebzeleri iri iri doğrayın.
- Tekrar daha önce kullandığınız tavada tereyağını eritip salçayı ekleyin.
- Karıştırıp iri doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Sebze veya et suyunu ilave edip bir taşım kaynatın ve etlerin üzerine dökün.
- Et/sebze suyu etleri kaplamalı. Eğer tencerenin çok geniş değilse daha az et/sebze suyu kullanabilirsiniz.
- Üzerine maydanozu koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayana kadar en az 1,5 saat pişirin.
- Ardından etleri sostan alıp kürdanları çıkartın.
- Sosu tahta kaşık yardımı ile ezerek tel süzgeçten geçirin.
- Nişastayı 250 ml sıcak su ile karıştırıp sosa ilave edin. Sürekli karıştırarak sosu bir taşım kaynatın.
- Etleri tekrar sosun içerisine koyup orta ateşte 15 dakika daha kaynatın.Afiyet olsn.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.