Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Biberli Et Sarma

Biberli Et Sarma
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
biberli-et-sarma.jpg

Biberli Et Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça ince dövülmüş sarmalık dana eti, (mümkünse dananın üst but tarafı olan tranç kısmından)
  • 2 adet küçük soğan
  • Hardal
  • 1 er adet dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz, karabiber
  • 2 + 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Küçük parça kereviz
  • Küçük sap pırasa
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 liter sıcak et veya sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 250 ml kaynar su

Biberli Et Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanları yarım halkalara, biberleri şeritlere doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda soteleyin.
  2. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
  3. Etlerin üzerlerine hardal sürün ve sotelenmiş biberlerden yerleştirin. Kenarlarını biraz kıvırıp, rulo şeklinde sarın. Kürdan veya ısıya dayanıklı mutfak ipiyle sabitleyin.
  4. Aynı tavada tekrar 2 yemek kaşığı yağ ısıtıp rulo etleri arkalı önlü mühürleyin.
  5. Tavadan alıp döküm tenceresine yerleştirin. Eğer döküm tencerenin yoksa, başka tencerede kullanabilirsiniz ama pişmesi muhtemelen daha fazla vakit alacaktır.
  6. Sos için sebzeleri iri iri doğrayın.
  7. Tekrar daha önce kullandığınız tavada tereyağını eritip salçayı ekleyin.
  8. Karıştırıp iri doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyin ve tekrar karıştırın.
  9. Sebze veya et suyunu ilave edip bir taşım kaynatın ve etlerin üzerine dökün.
  10. Et/sebze suyu etleri kaplamalı. Eğer tencerenin çok geniş değilse daha az et/sebze suyu kullanabilirsiniz.
  11. Üzerine maydanozu koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayana kadar en az 1,5 saat pişirin.
  12. Ardından etleri sostan alıp kürdanları çıkartın.
  13. Sosu tahta kaşık yardımı ile ezerek tel süzgeçten geçirin.
  14. Nişastayı 250 ml sıcak su ile karıştırıp sosa ilave edin. Sürekli karıştırarak sosu bir taşım kaynatın.
  15. Etleri tekrar sosun içerisine koyup orta ateşte 15 dakika daha kaynatın.Afiyet olsn.
Biberli Et Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt