
Biberli Kremalı Fırında Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tavuk göğsü
- 2 kapya biber
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gram krem peynir
- 400 ml krema
- 150 ml su
- 1 yemek kaşığı sebze çeşnisi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tekrar biraz tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Biberli Kremalı Fırında Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukgöğsünü güzelce baharatlayıp, heryerine sürdükten sonra küçük bir fırın tepsisine alın.
- Soğanları ve biberleri jülyen doğrayın.
- Tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırdıktan sonra, soğanları rengi değişinceye kadar kavurun. Ardından sarımsakları içine sıkın.
- Domates salçasını ekleyin ve biraz kavurup peşine biberleri ilave edin. Sebze çeşnisi ile suyu karıştırın üzerine dökün ve bir taşım kaynatın.
- Ardından kremaları ve baharatlarını ekleyin. En son krem peyniri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın, ocağın altını kapatın ve sosu tavukların üzerine güzelce dağıtın.
- Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 30- 40 dakika arası pişirin. Afiyet olsun????.